Horní menu

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Hanácké cestovatel

Hanácké cestovatel



Hanácké cestovatel 2013

Obecné informace o 10. ročníku

Projekt Hanácké cestovatel je sportovně - rekreační aktivita spojená s prvky poznání, zážitků a putováním za kulturními a přírodními zajímavostmi Regionu HANÁ. Do projektu je zapojeno všech 46 členských obcí Regionu HANÁ, o.s. Hanácké cestovatel se tedy uskuteční v území západně od Olomouce, v obcích mikroregionu Kosířsko, Kostekecko, Konicko a na části Litovelska.

V letošním roce 2013 proběhne jubilejní X. ročník Hanáckého cestovatele.

Tato akce má tradici od roku 2004 a je prezentována převážně jako cykloturistická, ale je možno ji absolvovat jakýmkoliv dopravním prostředkem nebo pěšky. Je to aktivita, určená pro skupiny i jednotlivce, kdy je možno si samostatně dávkovat zatížení podle svých fyzických schopností. Aktivita je také vhodná pro rodiny s dětmi.

Hanácké cestovatel navštěvuje naše obce, a na důkaz návštěvy získává do svého pasu hanáckého cestovatele razítka. Při návštěvě obcí cestovatelé poznávají krásy a zajímavosti našeho regionu a to historické, přírodní i kulturní.

 

Pravidla

  • Chcete-li se stát cestovatelem, musíte si vyzvednout PAS HANÁCKÉHO CESTOVATELE při slavnostním zahájení nebo na kontaktních místech Regionu HANÁ.
  • Při návštěvě jednotlivých obcí je potřeba jako důkaz získat razítko do pasu hanáckého cestovatele. Razítka se získávají na místech uvedených v pasu, seznam míst je také vyvěšen na www stránkách.
  • Razítka lze na obcích získat obvykle na obecním úřadě (zde bude vždy k dispozici originální razítko s kláskem, každá obexc má svého kláska, a je tedy možno získat 46 různých razítek klásků). Dále je možné razítka získat obvykle v místních restauracích, pohostinstvích, v obchodech apod. – výčet míst je uveden v pasu.
  • Pro získání certifikátu hanáckého cestovatele roku 2013 je potřeba v průběhu tohoto roku navštívit nejméně 15 obcí.
  • V roce 2013 se razítka získávají v termínu od vyhlášení 19.5. 2013 do slavnostního zakončení dne 29.9.2013
  • Pro získání certifikátu hanáckého cestovatele roku 2013 je potřeba odevzdat pas s minimálně 15ti razítky do 13.9.2013 na následujících místech:

-       Kancelář Regionu HANÁ, Těšetice 75, 783 46 Těšetice (sem lze zaslat i poštou)

-       V Turistickém informačním centru na zámku v Náměšti na Hané

-       V Turistické informační centru, Kostelní 46, Zámek Konice

Cestovatelům, kteří splní limit 15ti navštívených obcí, bude připraven Certifikát hanáckého cestovatele, který bude předán na slavnostním vyhlášení dne 29.9.2013 v Konici. Zde vám budou také pasy navráceny pro možnost získávání dalších razítek v následujících letech. Další informace ohledne vyhlášení a předání certifikátů prosím sledujte před akcí na webových stránkách www.regionhana.cz.

  • Pas má platnost 3 roky, v následujících letech bude třeba každoročně získat opět 15 razítek.
  • Region HANÁ může průběžně vyhlašovat doplňkové soutěže, spojené se získáním mimořádných razítek.
  • Cestovatelé na obci navštěvují doporučené zajímavosti. Region HANÁ bude pro účastníky cestovatele pořádat vědomostní soutěže spojené se znalostí z navštívených míst. Soutěž bude obvykle při slavnostním zakončení daného roku.
  • Přílohou každého pasu je mapka Regionu HANÁ s vyznačením všech obcí zapojených do projektu.

 

Kde získat Pas hanáckého cestovatele

 PAS HANÁCKÉHO CESTOVATELE lze získat:

 při slavnostním zahájení Hanáckého cestovatele 2013 v Kladkách – dne 19.5.2013

  • při slavnostních zahájeních Hanáckého cestovatele v následujících letech 2014, 2015. Více aktuálně na www regionhana.cz
  • v Turistickém informačním centru na zámku v Náměšti na Hané
  • v Turistické informační centru, Kostelní 46, Zámek Konice
  • v Turistickém centru Slatinice
  • v Muzeu veteránů Slatinice
  • v Hasičském muzeu v Čechách pod Kosířem
  • na obecních úřadech všech 46ti obcí Regionu HANÁ

 

Slavnostní zahájení 10. ročníku Hanáckého cestovatele v Kladkách

Slavnostní zahájení a vyhlášení 10. Ročníku Hanáckého cestovatele proběhne dne 19.5.2013 v obci Kladky.

 

Slavnostní zakončení 10. ročníku Hanáckého cestovatele v Konici

Slavnostní zakončení 10. Ročníku Hanáckého cestovatele spojené s předáváním certifikátů Hanáckého cestovatele, a s kulturním programe pro malé i velké cestovatele proběhne dne 29.9.2013 v Konici.